« Click to Enlarge »

The ER features kid-friendly fast track exam bays.

Color and texture warm up the ER.

Artwork enhances the healing environment.

The reception desk offers privacy as well as visibility to the waiting area.

Finishes are reminiscent of the nearby seashore.

Finishes such as clay walls and rubber tile floors set a new sustainable precedent for the hospital.

Anna Jaques Hospital

This ER unit set a new standard of sustainable design for the hospital.  Colors and finishes are reminiscent of the nearby seashore; the neutral toned rubber flooring reflects the beach grasses, the nurse station transaction counter contains recycled sea glass, and the warm yellow clay finish on the walls evokes the expanse of the coastal dunes.  (Architect of Record:  Steffian Bradley Architects.)

« Back to Portfolio

Other Heathcare Projects:

Haverhill Public Library

Baystate Health D’Amour Center for Cancer Care

Thomas Black Automobile Insurance Agency

The Boston Home

Newton Executive Office Center

Harvard Vanguard Copley

Brigham & Women’s Hospital – 850 Boylston St.

MIT Sidney Pacific Dormitory

Anna Jaques Hospital

Pleasant Street Apartments

Holyoke Health Center

Luedke Residence