« Click to Enlarge »

Indirect lighting creates a focal point at the reception desk.

Bold, colorful patterns carry into the restrooms.

Glazing allows light to permeate the windowless space.

Textural finishes and nature-oriented artwork create a calm waiting room.

Color makes up for the lack of windows in exam rooms.

Back-lit artwork and wood soffits delineate entries to each medical suite.

Harvard Vanguard Copley

The challenge was to create a nature-oriented and brightly lit healthcare environment in a building that has no windows.  This was achieved through the use of indirect lighting, light colors and textures.  Glass partitions, back-lit nature-oriented artwork, and wood soffits provide assistance in wayfinding to the three medical suites.  (Architect of Record: Steffian Bradley Architects.)

« Back to Portfolio

Other Heathcare Projects:

Luedke Residence

Thomas Black Automobile Insurance Agency

Brigham & Women’s Hospital – 850 Boylston St.

Pleasant Street Apartments

MIT Sidney Pacific Dormitory

Holyoke Health Center

Baystate Health D’Amour Center for Cancer Care

Harvard Vanguard Copley

Newton Executive Office Center

Anna Jaques Hospital

Haverhill Public Library

The Boston Home